Požari haraju Kalifornijom, električne kompanije građanima isključuju struju

Požari haraju Kalifornijom, električne kompanije građanima isključuju struju
Foto: Epa

U KALIFORNIJSKOM okrugu Riverside zapalio se otpad i izazvao požar većih razmjera koji je do danas prijepodne uništio desetke kuća, priopćili su lokalni vatrogasci, a prenosi Reuters.

Vlasti su naredile evakuaciju stotina stanovnika tog područja.

U međuvremenu, požar koji je počeo jučer kasno navečer u Dolini San Fernando proširio se do danas ujutro na 1600 hektara, prijeteći zajednicama sjevernog Los Angelesa. Lokalni mediji izvijestili su da je evakuirano 1900 domova.

275 požara, stanovnici bez struje

Ova dva požara samo su djelić mnogobrojnih vatrenih stihija koje su nedavno izbile diljem Kalifornije. Do sada je u toj saveznoj državi u vrlo kratkom periodu zabilježeno 275 požara.

Iako su mnoge od njih vatrogasci ubrzo ugasili ili obuzdali, zbog visokog rizika po živote i imovinu lokalna električna mreža Pacific Gas and Electric (PG&E) obustavila je opskrbu strujom za 730.000 korisnika.

U četvrtak navečer kompanija PG&E objavila je kako je struja ponovno dostupna polovici oštećenih korisnika i da ih je sada bez električne energije na tom području ostalo 312.000.

S obzirom na to da su vjetrovi počeli puhati prema jugu, kalifornijska električna kompanija Edison upozorila je više od 173.000 svojih korisnika da bi i oni mogli ostati bez struje, iz istih razloga zbog kojih ju je obustavila i PG&E.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara