Požari pod nadzorom gasitelja

POŽARI na otoku Hvaru, kod Brusja Dubovca i Sućurja pod nadzorom su gasitelja, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar.

Kod Brusja je opožareno 700 hektara trave, niskog raslinja, borovine i poljoprivrednih kultura. Kod Dubovca je izgorjelo oko 300 ha trave, makije i borovine, a kod Sućurja oko 500 ha trave niskog raslinja borovine i poljoprivrednih kultura.

U gašenju požara na Hvaru s 3. na 4. kolovoza sudjelovalo je oko 350 gasitelja s ukupno 52 vozila te četiri kanadera, jedan izviđačko-navalni zrakoplovi helikopter za izviđanje i prijevoz gasitelja. Također su sudjelovala i dva broda HRM-a.

Požar na Braču kod Mirce je također pod nadzorom gasitelja. Opožarena površina je oko 2000 hektara trave, niskog raslinja, poljoprivrednih kultura, makije i borovine. U gašenju je tijekom jučerašnjeg dana i noći sudjelovalo 267 gasitelja sa 51 vozilom, četiri kanadera, jedan helikopter za prijevoz gasitelja kao i jedan helikopter BELL za izviđanje.

Danas u 10,40 sati izbio je požar kod hidrocentrale Đale na Cetini. Izgorjelo je deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Požar je lokaliziran u 12,15 sati. U gašenju je sudjelovalo 33 vatrogasaca s osam vozila potpomognutim jednim air traktorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 12,50 sati izbio je požar kod Lepura u Zadarskoj županiji Izgorjelo je 36 hektara visoke makije i bjelogorične šume.

U gašenju je sudjeluje 25 vatrogasaca sa sedam vozila potpomognuti jednim kanaderom. Požar je lokaliziran u 17,20 sati.

U 17,30 sati izbio je požar u području Ljubosinje - Danilo Kraljice u Šibenskoj županiji. Požarom je obuhvaćeno oko 20 hektara trave i makije. U gašenju požara sudjeluje 25 vatrogasaca s pet vozila potpomognuti jednim kanaderom.

(Hina) pp vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara