Poznaniku u Zagrebu ukrao kreditne kartice pa potrošio više od 10.000 kuna

Poznaniku u Zagrebu ukrao kreditne kartice pa potrošio više od 10.000 kuna
Foto: 123rf

DRŽAVLJANIN Bosne i Hercegovine osumnjičen je da je poznaniku ukrao kreditnu karticu koju je koristio u više klasičnih i internetskih trgovina, a nedugo nakon što mu je kartica oduzeta u jednoj trgovini uspio je preuzeti novu karticu s tajnim PIN-om iako je glasila na oštećenog poznanika.

Osumnjičenog 29-godišnjaka terete da je u ožujku u ulici Gaj u Zagrebu s unaprijed pripremljenim planom iz novčanika u nezaključanoj sobi ukrao kreditnu karticu 34-godišnjem poznaniku.

Potom ju je u deset slučajeva upotrijebio za kupovinu u internetskim trgovinama, trgovinama prehrambenih artikala, ljekarnama i na drugim mjestima, dok mu je osam puta odbijena.

Oštećeni muškarac je krajem ožujka poništio karticu pa su zaposlenici u trgovini u Škorpikovoj ulici nakon odbijene transakcije od osumnjičenika oduzeli ukradenu karticu.

Ukrao i novu karticu

No početkom travnja, također u ulici Gaj, 29-godišnjak je uspio preuzeti poštansku pošiljku koja je glasila na oštećenog, a u kojoj se nalazila nova kreditna kartica s tajnim PIN-om. Prilikom preuzimanja pošiljke krivotvorio je potpis oštećenika, dok je dostavljača doveo u zabludu, koristeći se ranije prikupljenim osobnim podacima 34-godišnjaka.

Prevarant je u novom ciklusu karticu iskoristio osam puta, krivotvoreći potpis svoje žrtve.

Terete ga za niz kaznih djela, od računalnih prevara i krivotvorenja isprava do nedozvoljene uporabe osobnih podataka i povrede tajnosti pisama, kojima je poznanika oštetio za 10 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara