Poznati ruski novinar pronađen izboden nožem u svom stanu u Moskvi

NOVINAR koji je bio zaposlen na ruskoj javnoj televiziji pronađen je rano jutros mrtav u Moskvi. Pokrenuta je istraga o ubojstvu.

Vatrogasci su beživotno tijelo izvjestitelja Prvog programa ruske televizije Iljasa Šurpajeva pronašli u njegovom unajmljenom stanu. Na tijelu je imao ubodne rane i svezan pojas oko vrata. Nakon što je ubijen, njegov je stan zapaljen.

Motiv ubojstva još uvijek nije poznat. Vratar zgrade u kojoj je Šurpajev stanovao, kazao je kako ga je novinar prije ubojstva pozvao da otvori vrata dvojici muškaraca koji su mu došli u posjet.

32-godišnji novinar bio je porijeklom iz Dagestana, u kojem većinom žive muslimani. Nekoliko sati prije smrti na svom je blogu napisao kako su vlasnici novina u Dagestanu zabranili objavu kolumne koju je napisao te da su uposlenike te novinske kuće uputili da ne spominju njegovo ime u objavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada sam disident!", naslov je njegova posljednjeg posta na blogu. TV postaja na kojoj je Šurpajev radio izvijestila je o njegovoj smrti: Šurpajev se u Moskvu preselio prije pet mjeseci, a njegova supruga i petogodišnja kći ostale su u Dagestanu.

Od 2000. godine u Moskvi je ubijeno više od deset novinara, uglavnom zbog njihova "kopanja" po korupcijskim aferama.

K.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara