Poznato mjesto skrivanja Radovana Karadžića

Poznato mjesto skrivanja Radovana Karadžića

IZVOR Dnevnog Avaza, koji je o lovu na Karadžića želio progovoriti samo pod uvjetom anonimnosti, tvrdi da je mjesto trenutnog boravka najtraženijeg haškog bjegunca "potpuno locirano".

"Karadžić je lociran i zna se gdje boravi. Jednostavno, on je u krletki iz koje teško može izaći ako mu to neko ne dozvoli." – izjavio je neimenovani izvor blizak međunarodnim krugovima.

Nedavne SFOR-ova akcija kontrole granice uz Drinu, nije imala veze s lovom na Karadžića, koji se prema Avazovom izvoru nalazi na sasvim drugoj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor tvrdi da SFOR pri kraju svog mandata neće riskirati pogibiju svojih vojnika u eventualnoj akciji privođenja Radovana Karadžića, pa se nade polažu u pregovore.

"Pregovora o Karadžićevoj predaji je bilo, i uvjeti su se kretali od onog da se preda u nekoj od europskih zemalja - prijatelja Republike Srpske, do najnovijeg zahtjeva da mu se omogući obrana sa slobode, što je nemoguće. Još se potencira obećanje Richarda Holbrookea dano Karadžiću prilikom njegovog udaljavanja iz politike"- kazao je Avazov izvor, pa dodao kako je uhićenje Karadžića "potpuno stvar viših politika".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara