Praćenje industrijskih procesa putem mobitela

GUBICI u proizvodnji zbog kvarova na strojevima mogu biti skupi. Kao što u svojem posljednjem broju izvještava istraživački časopis Pictures of the Future, razvojni odjel Siemensa Austrija pronašao je rješenje za bežične popravke na daljinu. Njihov novi proizvod, nazvan MCoIP (Mobile Control over IP) omogućava bržu reakciju kada dođe do kvara.

MCoIP se može koristiti i za mobilnu dijagnostiku na daljinu te za očitavanje mjerenja na daljinu.

Isto tako omogućava daljinsko upravljanje strojevima i postrojenjima putem mobitela i Interneta. Ako dođe do kvara, serviseri se automatski pozivaju ili obaviještavaju.

Sustav radi pomoću tzv. MCoIP kutije ugrađene u stroj. Kutija prenosi ključne podatke o stroju na središnji MCoIP web poslužitelj na koji se pohranjuju sve informacije potrebne za popravak putem GSM/GPRS modemske veze.

Tehničari se mogu povezati sa poslužiteljem putem Java aplikacije u svojim mobitelima i analizirati grešku, bilo gdje se nalazili u tome trenutku.

MCoIP ne samo da pruža pristup aktualnim podacima na stroju već omogućava ovlaštenom osoblju da direktno interveniraju na stroju ili postrojenju putem mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo im daje i mogućnost da brzo reagiraju u slučaju kvara, primjerice otvaranjem ventila ili uključivanjem dodatne pumpe. MCoIP ima središnji upravljački sustav koji sadrži sve podatke o korisniku i pristupne podatke, središnji sustav za bilježenje podataka te sigurnosni sustav sa firewallom, sustav prijave i kriptografije protiv neovlaštenog pristupa.

MCoIP se već koristi u kemijskoj tvornici u Beču gdje prikuplja mjerenja poput temperatura ili količina tekućina u rezervoarima.

Siemens Communications jedna je od najvećih kompanija na globalnomu telekomunikacijskom tržištu.

Siemens je jedini tržišni ponuđač koji korisnicima nudi cjelovit portfelj usluga od uređaja za krajnje korisnike do kompleksnih mrežnih infrastruktura, kao i sve pripadajuće usluge.

Siemens Communications vodeći je inovator u konvergencijskim tehnologijama, proizvodima i uslugama za bežične i fiksne mreže te za mreže za poduzeća.

To je najveća grupa u Siemensu koja posluje u više od 160 zemalja diljem svijeta. U poslovnoj godini 2004. (završila 30. rujna) 60.000 djelatnika diljem svijeta ostvarilo je promet od 18 milijardi eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara