Pravednost u dostupnosti zdravstvene zaštite - tema međunarodnog poslijediplomskog tečaja Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku

Pravednost u dostupnosti zdravstvene zaštite tema je međunarodnog poslijediplomskog tečaju Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku " Ljudska prava i medicina" koji okupio stručnjake iz Rumunjske, Hrvatske, SADa i Makedonije.

Tijekom sedam dana rada oni će razmatrati dostupnost zdravstvene zaštite s pravnog, medicinskog i filozofskog aspekta.

Predavači okupljeni na tečaju aktivno su angažirani na programima unapređenja zdravstva i njegovoj praktičnoj primjeni u zdravstvenom sustavu, te će predstaviti istraživanja i iskustva u izradi i primjeni zakona o zdravstvu, kao i rezultate istraživanja vezane uz zadovoljstvo bolesnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima direktorice tečaja dr. Mirjane Nasić, prvi put u Hrvatskoj bit će prikazano veliko medicinsko-sociološko istraživanje, koje su proveli Medicinski fakultet u Zagrebu i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, oboljelih od karcinoma dojke, distribuciji i stupnju i uznapredovalosti bolesti oboljelih s obzirom na socijalni status, dob, radni status i regiju u kojoj žive.

(Hina) xhš ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara