Pravni fakulteti u Mostaru i Splitu potpisali sporazum o suradnji

Pravni fakulteti u Mostaru i Splitu potpisali sporazum o suradnji
Screenshot: Google Street View

ČELNICI Sveučilišta u Mostaru (SUM) i Pravnog fakulteta iz Mostara te Pravnog fakulteta u Splitu potpisali su sporazum o jačanju suradnje u znanstveno-istraživačkom radu i znanstveno-nastavnom istraživanju, priopćeno je iz SUM-a.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. Zoran Tomić, dekanica Pravnog Fakulteta SUM-a prof. Sabrina Horović i dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. Mirko Klarić.

Suradnja u znanstveno-istraživačkom radu odvijat će se putem izvođenja zajedničkih znanstveno-istraživačkih programa i projekata, kroz organiziranja zajedničkih znanstvenih i stručnih skupova te razmjeni znanstvenih informacija i iskustava. Kroz znanstveno-nastavni rad suradnja će se razvijati unaprjeđenjem i usklađivanjem studijskih programa i razmjenom nastavnika i studenata.

Prepoznata perspektiva

Rektor Tomić je istaknuo kako je Sveučilište u Splitu jedno od vodećih u Hrvatskoj i uzor je svim sveučilištima koja su u razvoju, kao što je SUM, jer je u fazi integriranog sveučilišta.

"Hvala vam što ste prepoznali i našu perspektivu, što ste nam pružili ruku suradnje iz koje će sasvim sigurno proizaći jedna nova dimenzija, hvala što nam dajete mogućnost da budemo bolji", kazao je Tomić.

Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. Mirko Klarić je kazao kako Pravni fakultet u Splitu i pravni fakultet u Mostaru imaju dugogodišnju suradnju koja bi sada trebala prijeći na višu razinu. "Pravni fakultet i Sveučilište u Splitu je drugo po veličini sveučilište i fakultet u Splitu i ono je zemljopisno gledano jako blizu sa Sveučilištem u Mostaru tako da je moguća suradnja i na dnevnoj razini te postoji čitav niz mogućnosti za suradnju", kazao je Klarić.

Dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. Sabrina Horović je istaknula kako je Pravni fakultet iz Splita pomogao mostarskim kolegama i u najtežem razdoblju rata te da je produbljivanje suradnje dragocjen doprinos daljem razvoju mostarskog fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara