Pravoslavci dobili tužbu: Dikanu naređeno rušenje stana na Cvjetnom trgu

ISCRPNA svjedočanstva Dikanovih susjeda dovela su do sudske presude koja nimalo ne ide u prilog ocvalom playboyu - Josip Radeljak mora srušiti stan na sedmom katu zgrade na Trgu Petra Preradovića jer ga je bespravno dogradio u jesen 2002. godine.

Dikana je za bespravnu gradnju i ometanje suposjeda tužila Srpska pravoslavna crkvena općina i to zato što je prisvojio zajedničku terasu na sedmom katu zgrade u kojoj je tada živio s Vlatkom Pokos. Stanarima je dotad služila za sušenje rublja, roštilj i sunčanje, no Radeljak je 2002. godine tamo podigao zid visine pet, a širine tri metra i počeo s izgradnjom stana.

Zajednička terasa postala Dikanov harem

U sporni stan, od kojeg će nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog građanskog suda opet morati napraviti terasu, ugradio je podno grijanje, plinski kamin pa čak i ljuljačku, a njegove susjede posebno su razljutila tri klima uređaja koje je ugradio na krovu.

Godine 2003. Dikan je otišao korak dalje pa je na pet katova zgrade umjesto plafonijera postavio lustere koje su stanari pred sutkinjom Andreom Krstanović Čada nazvali "kičastima i neukusnima". Ostalo je potpuno nejasno odakle Radeljaku pravo da se, bez pitanja susjeda, bavi uređenjem interijera cijele zgrade, no sud je odlučio da u roku od osam dana, osim rušenja stana, ukloni sporne lustere, kako bi se zgrada vratila u stanje u kojem je bila prije njegovih nezakonitih intervencija.

Kao što je to često slučaj s Josipom Radeljakom, i ovaj su spor pratili ekscesi - prošle godine nije htio doći na sud dati iskaz, a sutkinji nije dopustio da uđe u sporni stan. Uz Radeljaka, Srpska pravoslavna crkvena općina tužila je i bračni par Balenović, no utvrđeno je da su se iz zgrade odselili prije šest godina, dok je zgrada bila u "normalnom" stanju.

Priča o Dikanu kao bespravnom graditelju tako je dobila svoj nastavak, a opet je dokazano kako kontroverzni poslovnjak, kad je riječ o vlastitom komforu, uporno tjera po svom, pritom se ne obazirući na zakone. Podsjećamo, nedavno je izgubio slični sudski spor jer je ustanovljeno da je u starom dijelu Dubrovnika bespravno na otvore ugradio PVC stolariju i tako narušio izgled povijesno vrijednog dijela grada.

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara