Pravoslavna crkva u Crnoj Gori krstila transseksualca

Pravoslavna crkva u Crnoj Gori krstila transseksualca
Foto: DCM

TRANSSEKSUALNA osoba krštena je u Podgorici uz blagoslov Mitropolije-crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija. Obred krštenja se održao u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja. Transseksualna osoba krštena je u crnogorskoj narodnoj nošnji pod imenom Vuk Adžić iako mu je u osobnoj iskaznici još uvijek navedeno žensko ime, kako javlja crnogorski portal CDM.

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Bojana Jokić pojasnila je putem Facebooka da Vuk još uvijek nije prošao cjelokupnu tranziciju i kazala je da je ovo prvi slučaj krštenja trans-osobe koja nije prošla tranziciju.

"Nema riječi kojom bih opisala ovaj osjećaj sreće i ponosa. Danas je kršćanska ljubav prema čovjeku pobijedila sve razlike. Hvala Mitropoliji na raširenim rukama spremnim za zagrljaj za svu svoju djecu", napisala je Bojana Jokić.

Transseksualna osoba je ona transrodna osoba koja ima jasnu želju i namjeru da promijeni svoj spol, kao i osoba koja je djelomično ili potpuno modificirala (uključuje fizičku i/ili hormonalnu terapiju i operacije) svoje tijelo i prezentaciju. Zbog toga je spolna tranzicija dugogodišnji i često neugodan proces.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara