"Pravosudni policajci zakonito primijenili silu u Lepoglavi"

MINISTARSTVO pravosuđa priopćilo je danas da je zakonitim ocijenjen postupak pravosudnih policajaca u Lepoglavi koji su prekjučer primijenili silu nad trojicom zatvorenika kako bi svladali njihov otpor i uveli red na zatvoreničkom odjelu.

U priopćenju se kaže da je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi izvijestio Središnji ured Uprave za zatvorski sustav o primjeni prisile te da je taj postupak ocijenjen zakonitim.

Zbog remećenja reda, odbijanja zakonita naloga službene osobe i aktivna otpora pravosudni su policajci prekjučer oko 18 sati u lepoglavskoj Kaznionici primijenili silu nad D.Š. (29), osuđenim za ubojstvo, D.R. (31), osuđenim za zlouporabu droga, i K.K. (24), osuđenim za razbojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorenici su nakon primjene prisile pregledani u ivanečkom Domu zdravlja i varaždinskoj Općoj bolnici, a utvrđeno je da nemaju težih tjelesnih ozljeda.

Budući da su i nakon što su svladani nastavili vikati i uznemiravati druge zatvorenike, nad zatvorenicima je u skladu sa zakonom primijenjena posebna mjera pa su odvojeni od ostalih zatvorenika, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara