VIDEO Održan prosvjed za ratifikaciju Istanbulske konvencije

VIDEO Održan prosvjed za ratifikaciju Istanbulske konvencije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Video: Index

ZASTUPNIKE su pred Saborom jutros opet dočekali prosvjednici, odnosno uglavnom prosvjednice. Tražile su od njih da što prije ratificiraju Istanbulsku konvenciju o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama.

Simbolično su od njih tražili da potpišu namjeru ratificiranja Istanbulske konvencije i to do kraja godine. Njihovi potpisi trebali bi jamčiti da će aktivno zahtijevati ratifikaciju i za nju glasati.

Potpisalo tridesetak zastupnika, ostali pobjegli

"Potpisalo nam se tridesetak zastupnika, a oni koji nisu željeli su izbjegavali ovaj ulaz u Sabor", rekla je prosvjednica. Sam prosvjed nije formalno organiziran, iako ga podržavaju brojne udruge, niti je prijavljen policiji.

"Našle su se žene Hrvatske na kavi i odlučile doći pred Sabor”, rekle su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su one pred Saborom prosvjedovale HRAST u Saboru priprema prijem za članove inicijative "Istina o Istanbulskoj konvenciji".

Ova ultrakonzervativna strančica protivi se ratifikaciji Istanbulske konvencije smatrajući je opasnom.

Samo 2 milijuna kuna za borbu protiv nasilja

"Protive se zbog promicanja tzv. rodne ideologije, što je pojam koji nema baš nikakvog značenja", već su im odgovorile prosvjednice.

Upozorile su i da se u proračunu za 2018. godinu predviđa samo dva milijuna kuna za borbu protiv nasilja nad ženama. Tim novcem, smatraju, ne može se napraviti baš ništa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara