Predao se "revolveraš" iz Svete Klare

OSUMNJIČENI za ranjavanje 53godišnjeg M. A. u novozagrebačkom naselju Sveta Klara predao se jučer poslijepodne zagrebačkoj policiji u pratnji odvjetnika, izvijestio je danas glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Policijski glasnogovornik nije želio otkriti identitet uhićenog, no neslužbeno se doznaje da je riječ o 41-godišnjem Karlu Kovačeviću, o kojemu je kao osumnjičeniku tisak već jučer pisao.

On se u pratnji odvjetnika u policiji pojavio oko 17 sati, a u razgovoru s krim policajcima negirao je službenu verziju događaja prema kojoj je on više hitaca iz revolvera ispalio prema žrtvi nakon svađe do koje je došlo zbog neriješenih novčanih dugovanja.

Kovačević tvrdi da je oko 16 sati došao kod prijatelja u autolakirnicu te da mu je po izlasku iz automobila "fiat tipo" s pištoljem u ruci prišao 53-godišnji M. A. s kojim se nekoliko sati ranije posvađao i potukao. Potom je, kako tvrdi, i on izvadio svoj revolver te u M. A. ispalio nekoliko hitaca od kojih su ga dva pogodila u noge, nakon čega je bacio revolver i pobjegao automobilom.

U policiji kažu da nakon Kovačevićeva iskaza moraju obaviti nove pretrage jer pištolj koji je navodno u ruci držao ranjeni nije pronađen na mjestu događaja. Kovačević, koji će nakon kriminalističke obrade biti priveden istražnom sucu, za svoj revolver nije imao dozvolu.

Kako se ranjavanje u Svetoj Klari i Kovačevićev bijeg s mjesta zločina poklopio i sa oružanom pljačkom pošte u središtu Zagreba u Zvonimirovoj ulici policija je prekjučer blokirala sve izlaze iz grada, a "na noge" su bile dignute sve mobilne i interventne jedinice zagrebačke policije. Pljačkaš pošte još nije pronađen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara