Predao se starac koji je u Sinju prijetio eksplozijom bombe i tri plinske boce

Predao se starac koji je u Sinju prijetio eksplozijom bombe i tri plinske boce
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

MUŠKARAC u Sinju se zatvorio u kuću i prijetio da će izazvati eksploziju.

Muškarac je prijetio eksplozijom ručne bombe i tri plinske boce. Policiji nije dopuštao da uđe u kuću, no nešto prije 15 sati ipak se predao.

"Obavještavamo Vas da se nakon pregovora s policijskim službenicima 72-godišnjak predao, te nije bilo potrebe za nasilnim ulaskom u stan. U ovom trenutku isti se nalazi u policijskoj postaji, te je u tijeku kriminalističko istraživanje", poručili su iz policije nekoliko minuta prije 15 sati.

Policajci su, prije nego što se muškarac napokon predao, blokirali sve pristupne puteve. Kući u kojoj je 72-godišnjak bio zatvoren je bilo nemoguće prići. Na terenu su bili specijalci, temeljna policija, vatrogasci i hitna pomoć, javlja Dalmatinski portal.

"Danas nakon zaprimljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u ulici Stjepana Radića, dolaskom policijskih službenika vezano uz događaj, oko 12 sati muškarac se zatvorio u kuću, ne dopušta ulazak policijskih službenika i prijeti da će izazvati eksploziju.Prema informacijama s kojima raspolažemo sam je u stanu. Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i pozvan je pregovarač", izvijestili su ranije iz policije.

Prijeti da ima tri boce plina i jednu bombu

Kako javlja Slobodna Dalmacija, muškarac koji se zabarikadirao u kuću je oko 12:55 nazvao redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar ga je spojio s novinarkom Boženom Romac, a muškarac joj je ispričao kako ima tri boce plina i jednu bombu i da će sve dignuti u zrak.

"Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu", ispričala je Romac.

Obustavljen promet, evakuirana obližnja škola

Dok policija muškarca nije nagovorila da se preda, bio je zatvoren sav promet vozila i pješaka u tom dijelu Sinja.

Oko 13:30 je v. d. ravnatelja obližnje Osnovne škole Marka Marulića pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga. 

Dalmacija Danas javlja kako su učenici koji su već bili u školi evakuirani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara