Predizborni skup koalicije HSLS-DC u Varaždinu

Predsjednik Demokratskog centra (DC) Mate Granić ocijenio je večeras na predizbornom skupu koalicije HSLSDC za 3. izbornu jedinicu u Varaždinu da je aktualna vlast nestručna i nesposobna vlast te da joj više ne treba dati priliku da vodi državu.

"Vanjski dug od 21, vanjskotrgovinski deficit od 8 milijardi dolara, 350.000 nezaposlenih, blokirani odnosi sa susjedima, samo su neki elementi koje nam ostavlja nestručna i nesposobna vlast, pa joj više ne treba dati priliku da vodi državu", rekao je Granić.

Građani Hrvatske, istaknuo je, zaslužuju bolju i odlučniju vlast, dio koje će biti sigurno koalicija HSLS-DC-a. Ona nudi novi model gospodarskoj razvoja model kontrolirane državne intervencije, nastavljanje započetih projekata u Hrvatskoj, a za mandata te buduće Vlade Hrvatska će sigurno ući u EU. Granić je tokom predizbornog govora okupljenim simpatizerima u gledalištu HNK prenio, kao je rekao, od danas stav jedne institucije iz Velike Britanije da će Hrvatska ući u EU tek 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako ima nekih uspjeha ova je vlast u cijelosti loše radila, nije ispunila očekivanja građana i zato treba biti smijenjena. Mi u HSLS-u u šali govorimo 'Oprostite građani na promjenama koje su uslijedile nakon 3. siječnja 2000., jer smo i mi u njima sudjelovali'", rekao je predsjednik HSLS-a Dražen Budiša. Ustvrdio je da su građani već prepoznali koaliciju HSLS-DC kao novu političku snagu, koja će prema broju glasova zauzeti treće mjesto.

Na predizbornom skupu u Varaždinu predstavili su se kandidati zajedničke liste HSLS-DC 3. izborne jedinice na čelu s nositeljima liste i prvim na listi Ivom Čehokom. On je ponovio kako "nije dovoljno u Hrvatskoj samo smijeniti vlast, već treba smijeniti generaciju na vlasti. Minule četiri godine otišle su u vjetar i bile su godine jalovih reformi, zato ćemo reći 'ne' podobnosti, lažima i neispunjenim obećanjima".

(Hina) var mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara