Predložene promjene načina ostvarivanja prava na ortopedska i druga pomagala

ČLANOVI Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima pri HGK i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, danas su se sastali s direktorom HZZO-a Većeslavom Bergmanom radi uvođenja reda na hrvatsko tržište ortopedskih i drugih pomagala.

Na sastanku se razgovaralo o raspisanom natječaju za javno prikupljanje ponuda za utvrđivanje cijena ortopedskih i drugih pomagala te Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na ortopedska i druga pomagala donešenim od strane HZZO-a.

Članice Udruženja izrazile se zadovoljstvo s namjerama HZZO-a da se uvede red na tržište ortopedskih i drugih pomagala za što se zalažu već dugi niz godina, a složile su se i s cijenama dobivenim javnim natječajem. Bergman je naglasio da svi sposobni ponuditelji koji zadovoljavaju uvjete iz javnog natječaja dobivaju mogućnost sklapanja Ugovora sa HZZO-om.

Članovi Udruženja predložili su i promjenu Pravilnika prema standardima EU, što je i sam Bergman podržao, a o eventualnim izmjenama Pravilnika razgovarati će se kada se prijedlozi u pisanom obliku dostave HZZO-u. Članovi Udruženja ponudili su HZZO-u svu svoju stručnu pomoć po pitanjima vezanim uz navedenu problematiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara