Kolinda pokazivala Bozaniću kako izgleda Advent u njenom uredu

Kolinda pokazivala Bozaniću kako izgleda Advent u njenom uredu

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u pratnji mons. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, u Vili Prekrižje, koja je od ove godine otvorena za javnost u sklopu Adventa u Zagrebu.

Duhovna dimenzija

Predsjednica je kardinalu predstavila koncept Adventa u Vili Prekrižje kojim se želi naglasiti upravo tradicija obilježavanja Došašća u Hrvatskoj, te istaknuti duhovna dimenzija iščekivanja Kristova rođenja, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica je istaknula kako građani Zagreba te njihovi brojni gosti na Prekrižju imaju priliku doći bez najave, besplatno, te bez ikakvih komercijalnih sadržaja uz čaj uživati u posebnom ugođaju Adventa, izvedbama Kulturno-umjetničkog društva Turopolje, ansambla klasične glazbe Strauss, te nastupima najdarovitijih učenika zagrebačkih glazbenih škola.

Djelatna kršćanska ljubav

Razgledavajući tradicijskim ukrasima uređenu Vilu Prekrižje, kardinal Bozanić se osvrnuo na bogatstvo hrvatske narodne baštine vidljivo u običajima kojima je prožeto vrijeme Došašća, te istaknuo važnost njegovanja pozitivnih međuljudskih odnosa, razumijevanja i djelatne kršćanske ljubavi koja u Adventu posebno dolazi do izražaja.

Predsjednica Republike, koja je nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država primila jučer predstavnike i voditelje pučkih kuhinja i humanitarnih udruga koje pomažu siromašnima i potrebitima, u razgovoru s kardinalom najavila je kako u svojem Uredu planira program volontiranja kroz cijelu godinu, kako bi nastavili upravo to pozitivno ozračje Adventa, stoji na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara