Predsjednik Bush kandidat za "Zlatnu malinu"

Predsjednik Bush kandidat za "Zlatnu malinu"

AMERIČKI predsjednik George W. Bush nominiran je u kategoriji "najgoreg glumca" za svoju "ulogu" u dokumentarnom filmu Michaela Moora "Fahrenheit 9/11" i, po svemu sudeći, veliki je favorit za glumačku "Zlatnu malinu 2004".

U oporbi sa Oscarom dan prije proglašenja najprestižnijih filmskih nagrada "nagrađuju" se i najgori filmovi i glumci u protekloj godini. Tradicionalni izbor za tzv. "Zlatnu malinu" održava se od 1980., a ovo je prvi puta da se jedan američki predsjednik nominira u bilo kojoj kategoriji.

Zajedno sa Bushem, u konkurenciji je i buduća državna tajnica Condoleezza Rice, također u Mooreovom dokumentarcu, koja bi mogla pobijediti u kategoriji "najgore ženske sporedne uloge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, najgori fim godine je "Catwoman" sa Halle Bery, koji ima čak sedam nominacija, a samo jednu manje dobio je "Aleksandar" Olivera Stonea, između ostalih i za najgoru glavnu glumicu (Angelina Jolie).

Za razliku od Oscara, dobitnici "Zlatne maline" ne dolaze osobno preuzeti nagrade, a umjesto skupocjenog zlatnog kipića dijele se kričave plastične maline, vrijedne po 4,97 USD svaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara