Predsjednik DIP-a Ivica Crnić primio izaslanstvo misije OESS-a

PREDSJEDNIK Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić primio je izaslanstvo Izborne promatračke Misije OESS-a predvođeno njegovim predsjednikom Ianom Mitchellom, priopćeno je danas iz DIP-a.

Mitchella su zanimala pitanja vezana uz trenutačno stanje izbornog procesa te posebno pitanja o postupcima glasovanja, propisima te broju biračkih mjesta za glasovanje hrvatskih državljana u Srbiji i Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Crnić naglasio je da se redovno obavljaju sve predizborne radnje. Zaprimljene su prve kandidature, a u ponedjeljak, 3. studenog 2003, u 24,00 sata istječe rok za predaju lista. Državno izborno povjerenstvo imenovalo je izborna povjerenstva po izbornim jedinicama te izdalo obvezatne upute i obrasce za rad izbornih povjerenstva. Povjerenstvo redovno obavještava medije o svim svojim aktivnostima, sve relevantne informacije mogu se pronaći i na web stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

U vezi s glasovanjem hrvatskih državljana u Srbiji i Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, rečeno je da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske uputilo diplomatsku notu spomenutim državama da se odobri glasovanje na što većem broju biračkih mjesta na području te dvije zemlje, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara