Predsjednik Hrvatskih pravaša: Pretukla me HSP-ova tajna SS služba

PREDSJEDNIK Hrvatskih pravaša Hrvatskog pravaškog pokreta (HP HPP) Dražen Keleminec, rekao je da Hrvatska stranka prava (HSP), kojom predsjeda Anto Đapić, ima tajnu Sigurnosnu službu (SS) koja formalno ne postoji, ali itekako djeluje, a koja je odgovorna za njegovo premlaćivanje koje se dogodilo prije mjesec dana u veži Podravkine zgrade gdje Keleminec radi.

U razgovoru za Index Keleminec tvrdi da HSP, čiji je član bio do 1993. godine, ima tajnu službu, inače vrlo znakovitog imena, koja brine za sigurnost svojih članova.

Predsjednik HP HPP-a kaže da se nakon mjesec dana otkako je pretučen 5. svibnja, još uvijek nalazi na bolovanju, te da mu se zdravstveno stanje poboljšalo. Ipak, napominje da mu je u posljednjem napadu bila ozlijeđena vilica koju je morao operirati, te da je dobio udarac u oko koje je mogao otvoriti tek nakon nekoliko dana liječenja. Liječnici KB Dubrava u kojoj se Keleminec liječio njegove su ozlijede okvalificirali kao teže.

Keleminec, iako nema nepobitnih dokaza da su ga prije mjesec dana napali politički protivnici iz HSP-a, izražava čvrsto uvjerenje da se radi o politički motiviranom napadu HSP-ovih članova, jer je HSP, prema Keleminecu, "postao jako ugrožen" sve češćim prelascima članova HSP-a u HP HPP.

Keleminec tvrdi kako sve veći broj pristaša HSP-a napušta Đapića zbog političkog koketiranja sa SDP-om, te zbog promjene temeljnih političkih stavova kojima Đapić obezvređuje Starčevićeva pravaška načela. Jedan od tih je i Đapićevo zauzimanje za ulazak u EU, što je "za prave" pravaše nedopustivo.

Bilo kako bilo, osim bitke na hrvatskom političkom bojištu koju pravaši vode protiv "lijevih", "centralnih" i "desnih" opcija, pravaški pokret u Hrvatskoj je suočen i s velikim međusobnim jazom koji se, kako se čini, temelji uglavnom ne unutarnjoj borbi za vodeće političke funkcije, a time i izdašnije financijske naknade.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara