Predsjednik Iskoraka osudio izjavu HSS-ove zastupnice Ljubice Lalić

PREDSJEDNIK Iskoraka udruge za promicanje prava homoseksualaca Dorino Manzin osudio je današnju izjavu HSS-ove zastupnice Ljubice Lalić, koja je u Saboru istospolnu zajednicu nazvala ´protuprirodnim ponašanjem´.

S najvećim zgražanjem osuđujem takve izjave Ljubice Lalić o ´protuprirodnom ponašanju´ ili o ´stručnoj pomoći homoseksualcima´ jer su izraz netolerancije, stoji uz ostalo, u priopćenju koje je Manzin podijelio novinarima u Saboru.

Za vrijeme rasprave o Vladinu prijedlogu zakona o obitelji, braku i izvanbračnim zajednicama Ljubica Lalić se u ime Kluba HSS-a usprotivila ozakonjenju izvanbračnih zajednica osoba istoga spola, nazvavši ih ´protuprirodnim ponašanjem vrlo malog broja građana´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predložila je da se homoseksualci upute u psihološka savjetovališta gdje bi ih se uz stručnu pomoć dovelo do spoznaje da ih privlače osobe suprotnoga spola.

´Žao mi je što su neki političari po svom shvaćanju života ostali u stoljeću sedmom´, istaknuo je Manzin, te dodao da od Ljubice Lalić ne očekuje ispriku ´jer bi to bilo jednako licemjerno kao i prethodne izjave´.

U priopćenju tvrdi da većina saborskih zastupnica i zastupnika podržava mogućnost zakonske regulacije istospolne izvanbračne zajednice i izražava uvjerenje da ta saborska većina ´neće podleći pritiscima nerazumnih i arogantnih čuvara ćudoređa u Hrvata´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara