Predsjednik Mesić čestitao građanima Dan pobjede

Predsjednik Mesić čestitao građanima Dan pobjede

HRVATSKI predsjednik danas je uputio čestitku svim građanima RH povodom dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Proslavljajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, s ponosom obilježavamo dane od prije dvanaest godina kada je u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" oslobođen grad Knin i najveći dio do tada okupiranih dijelova Domovine.

Prisjećamo se s poštovanjem svih onih koji su sudjelovali u toj akciji i pridonijeli njezinu uspjehu, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom pobjedom stvorene su pretpostavke za završetak rata ne samo u Hrvatskoj nego i u Bosni i Hercegovini te za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, kako bi ona mogla punom snagom krenuti na put mira i razvoja.
Zato, obilježavajući ovaj veliki dan, ne zatvaramo svoje misli u prošlo vrijeme, nego mislimo na nove životne perspektive. Čuvajući svoj nacionalni i povijesni identitet, Republika Hrvatska danas je čvrsto usmjerena tomu da u najvećoj mjeri stvarno ispuni svoj ideal države ljudskih prava, demokracije i europskog standarda života te da se što prije pridruži Europskoj uniji, gdje stvarno i povijesno pripada.

U želji da ovaj blagdan i obljetnica svima budu ispunjeni radošću, ponosom i mirom, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara