Predsjednik Mesić čestitao svim građanima Hrvatske Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić uputio je danas svim građanima Republike Hrvatske čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, priopćio je Ured predsjednika.

"Osobitu zahvalnost izražavam svima koji su za Hrvatsku položili svoje živote kao i onima koji su patili, borili se i žrtvovali za bolju budućnost svih nas.

Pamtimo sve one koji više nisu s nama, tražimo sve koji su još uvijek na popisima nestalih. Ali prije svega pamtimo zašto smo u taj rat ušli. A ušli smo kako bismo obranili ono temeljno i najsvetije - slobodu, državnu i nacionalnu opstojnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska je u Domovinskom ratu stekla slobodu i obranila svoju državu. Htjeli smo i morali smo obraniti Hrvatsku - ne bilo kakvu Hrvatsku, nego Hrvatsku slobodnih i ravnopravnih ljudi i građana, Hrvatsku prosperiteta i napretka.

Danas se pred nama otvaraju drukčiji izazovi koji od svakog pojedinca zahtijevaju puni angažman na svim područjima života i rada, jer na taj ćemo način ispuniti našu obvezu prema sebi, ali i prema onima koji su u ostvarenju zajedničkog sna - stvaranju samostalne demokratske Hrvatske dali najviše što su imali - svoje živote.

Obećajmo svima onima koji su u stvaranju samostalne i demokratske Republike Hrvatske podnijeli žrtvu, njihovim obiteljima i sebi samima, da ćemo stvoriti Hrvatsku o kojoj smo zajedno sanjali, jer vjerujem i znam da to možemo", kaže se u čestitki predsjednika Republike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara