Predsjednik Mesić dodijelio povelju Republike Hrvatske HOK-u

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK), te mu je u prigodi 150. obljetnice utemeljenja, za doprinos gospodarskom razvitku, te promicanju i zastupanju interesa obrtnika dodijelio Povelju Republike Hrvatske.

Dodjeljujući to visoko državno priznanje HOK-u, predsjednik Mesić podsjetio je na značaj obrtništva u pokretanju proizvodnje i velikih privrednih sustava, o čemu svjedoči prisutnost obrtništva u svim dijelovima Hrvatske, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran naglasio je da je Hrvatska obrtnička komora, unatoč svom dugom djelovanju više od četrdeset godina bila onemogućavana u svom radu, ali da se, unatoč nedaćama, obrtništvo uspjelo održati.

Od svoje obnove godine 1994. HOK bilježi rast broja obrtnika te povećanje broja zaposlenih u obrtu. Taj pozitivan trend stvoren je, uz ostalo, zahvaljujući zalaganju za školovanje mladog kadra, te pomoći Ministarstva za obrt i malo poduzetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom smjeru, naglasio je Šafran, ide i ovogodišnji plan HOK-a koji je 2003. proglasio godinom proizvodnog obrta.

U izaslanstvu HOK-a, uz predsjednika Stjepana Šafrana, bili su i potpredsjednici Karlo Mišković i Vitomir Pap, te tajnik dr. Petar Sindičić.

Uz predsjednika Republike Stjepana Mesića na susretu je nazočan bio i savjetnik za gospodarstvo Dubravko Radošević, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara