Predsjednik Mesić: konzultacije nakon što prođe procedura

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji izborne rezultate očekuje u Uredu Predsjednika na Pantovčaku u društvu najbližih suradnika i savjetnika te brojnih novinara, rekao je kako misli da neće tako brzo doći do konzultacija sa stranačkim čelnicima o mandatu za sastav nove Vlade, već da će "konzultacije početi čim prođe procedura.

Predsjednik je rekao kako smatra da nema potrebe već sutra, u ponedjeljak, raspravljati o novom mandataru za sastav buduće vlade.

Gledajući Dnevnik, komentirao je izjavu politologa Anđelka Milardovića da Predsjednik prema Ustavu mandat za sastav Vlade povjerava stranci koja osvoji najviše glasova na izborima. "Milardović ne razumije Ustav ili to ne želi razumjeti", komentirao je Mesić. Podsjetio je da će mandat, kako propisuje članak 97. Ustava dati onome tko mu potvrdi da ima saborsku većinu, a ima li ili nema vidjet će se kod glasovanja", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik je komentirao i izjavu novinara HTV-a Mislava Bage da je upitno je li Predsjednik jučer na dan izborne šutnje izbornu šutnju prekršio i glasače pozvao da glasuju za one koji će ih odvesti u EU ili na Balkan, istaknuvši da on nigdje Balkan nije spomenuo te da Bago čuje ono što drugi ne čuju, ali da je inače zgodan dečko.

Za izbornu kampanju rekao je da je u globalu bila sasvim u zakonskim okvirima, osim nekih ekstrema. Istaknuo je da su izjave ipak bile malo osakaćene što nismo do kraja čuli koje projekte pojedine stranke nude i koji timovi to mogu provesti. Više se išlo na diskvalifikaciju protivnika, a manje na afirmativne poruke, rekao je Mesić.

(Hina)mbuj vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara