Predsjednik Mesić na pagu posjetio Povljanu i Novalju

PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić danas je za boravka na otoku Pagu posjetio općinu Povljanu i grad Novalju te se susreo s vodstvima tih mjesta i razgovarao s građanima.

Mesić je prije podne posjetio je povljansku općinu i pratnji s općinskim vodstvom obišao gradilište turističkih apartmana i športske dvorane gradnja kojih je pred svršetkom.

Susreo se i s novaljskim gradonačelnikom Ivanom Dabom i članovima Poglavarstva te s učenicima osnovne škole u Novalji.

U predvorju hotelu "Lože" u Novalji razgovarao je sa stotinjak Novaljaca, a na upite građana odgovarali su i ličko-senjski župan Milan Jurković i gradonačelnik Ivan Dabo. Predsjednik je Novaljcima čestitao sve što su učinili u razvoju svoga mjesta, posebice turističkom.

To ste mogli jer ste dobro organizirani, rekao je Mesić. Vi možete privući strane turiste, a zadaća je drugih da proizvedu robu koja će se preko turizma prodati strancima, dodao je. Ako tu robu budemo uvozili, ne možemo otvarati radna mjesta, ocijenio je, istaknuvši kako samo ulaganje u proizvodnju može smanjiti nezaposlenost, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetivši da je u Hrvatskoj omjer broja zaposlenih i broja umirovljenika loš, jer na jednog zaposlenika dolazi jedan umirovljenik, rekao je kako je u Njemačkoj taj omjer jedan umirovljenik na tri zaposlenika. Potrebno je povećati broj zaposlenih i tek onda možemo udovoljiti potrebama umirovljenika, školstva i zdravstva, istaknuo je Mesić.

Na upit građana kad će država isplatiti dug umirovljenicima, Mesić je rekao da su umirovljenici svojim mirovinama financirali obranu države, pa je sada red da im država vrati taj dug, bilo u novcu ili dionicama još neprivatiziranih tvrtaka.

Govoreći o Hrvatskoj u EU, istaknuo je da želimo postati članicom EU-a ne samo radi članstva nego i zato da dosegnemo europske standarde. Nova vlast mora uspjeti, mora pokrenuti sve gospodarske i ljudske mogućnosti, mora obuzdati uvoz i potaknuti izvoz, rekao je predsjednik Mesić.

(Hina) ima vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara