Predsjednik Mesić o mogućnosti suđenja "vukovarskoj trojki" u Hrvatskoj

Predsjednik RH Stjepan Mesić, komentirajući danas u Dubrovniku mogućnost da se "vukovarskoj trojci", odnosno oficirima JNA optuženima za pokolj na Ovčari, sudi u Hrvatskoj, rekao je kako je hrvatsko pravosuđe sada takvoga standarda da može preuzeti svaki predmet. L

"Pokazalo se da je to suđenje po europskom standardu, a mi funkcioniramo danas kao i druge države u kojima vlada pravo i ja sam za to da se preuzmu svi predmeti. Mislim da nam Haag nije ni trebao da smo na vrijeme procesuirali one slučajeve za koje smo znali. Da smo to procesuirali, mi bismo danas pred svijetom mogli reći - evo vidite Hrvatska je zrela demokracija s takvim institucijama i s takvim pravosuđem da može sve svoje probleme sama riješiti", kazao je Mesić.

Predsjednik Stjepan Mesić, koji danas boravi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nakon svečanosti u povodu Dana županije i blagdana njezina zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića, posjetio je Sveučilište u Dubrovniku gdje je razgovarao s rektorom dr. Mateom Milkovićem i njegovim suradnicima.

Tom je prigodom istaknuo važnost te visokoškolske ustanove u Dubrovniku kao i potrebu da bude smještena u jedinstvenom prostoru, primijetivši da je za to najprikladnija zgrada stare bolnice u Dubrovniku.

"Vrlo je značajno što postoje svi potencijali kao i politička volja i u gradu i u Županiji te treba što prije učiniti sve kako bi se dobila prava zgrada u koju će biti smješteni svi odjeli koje treba razvijati ovo sveučilište, a koje bi trebalo imati europski i svjetski značaj", rekao je predsjednik Mesić.(Hina) xhspa ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara