predsjednik mesić prihvatio sponzorstvo nad akcijom "civitasov anđeo"

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prihvatio je danas pokroviteljstvo nad humanitarnom akcijom "Civitasov anđeo", kojoj je svrha prikupiti novac za kupnju glasovnog računala kojim bi se koristila nepokretna šesnaestogodišnjakinja Marija Kristina. L

Akciju je pokrenula nevladina udruga "Civitas", čiji su predstavnici danas posjetili Predsjednikov ured u sklopu redovitog primanja građana "S Predsjednikom na kavi".

S članovima udruge u Predsjednikov ured došla je i Marija Kristina, koja je predsjedniku Mesiću darovala božićnu čestitku koju je sama nacrtala.

Budući da se ne može služiti rukama ni nogama, djevojka je predsjedniku Mesiću napisala čestitku držeći olovku zubima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica "Civitasa" Zvjezdana Stančić, nakon razgovora s predsjednikom Mesićem, upozorila je na zapostavljanje izvaninstitucionalnog rada s djecom s posebnim potrebama.

"Izvaninstitucionalni rad u Hrvatskoj nije prepoznat, a država ga ne prati ni financijski", rekla je Zvjezdana Stančić. Dodala je da je za rad te udruge država ove godine izdvojila samo 25.000 kuna, što je, uz donaciju grada Zagreba od 45.000 kuna, jedini novac koji je stigao u "Civitasovu" blagajnu.

Istaknula je kako nijedna hrvatska tvrtka ove godine nije htjela sponzorirati "Civitas".

Zvjezdana Stančić rekla je i da udruga "Civitas" nema vlastite prostorije ni vozila, pa djecu s posebnim potrebama na mnoge kulturne događaje aktivisti voze vlastitim automobilima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara