Predsjednik Mesić primio nagrađivanog studenta Ivana Kassala

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas Ivana Kassala, osvajača zlatne medalje na Olimpijadi iz kemije u Nizozemskoj, brončane medalje na Olimpijadi iz fizike na Baliju i treće nagrade na Međunarodnom turniru mladih fizičara u Odessi, prioćeno je iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić istaknuo je kako se uspjesi ovakve vrste, uspjesi na međunarodnim natjecanjima hrvatskih učenika i studenata, premalo ističu u medijima te da bi im trebala biti posvećena veća pozornost.

Ti uspjesi nisu važni samo kao pojedinačni uspjesi, nego je opći interes društva da se ističu takvi pozitivni uzori. Nije problem što nadareni mladi ljudi kao što je Ivan Kassal odlaze na studije, doškolovanja i doktorate u inozemstvo pa čak ni ako tamo ostanu raditi kao znanstvenici. Problem je u tome što u Hrvatskoj još nisu stvoreni preduvjeti da se mladi znanstvenici vraćaju u Hrvatsku ili ostanu trajno u kontaktu sa hrvatskom znanošću kao mentori, kreatori ideja i poticaja, kao što su primjeri prof. Turine i prof. Radmana, rekao je predsjednik Mesić .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Kassal student je prve godine jednog od najprestižnijih američkih sveučilišta Stanford, kao korisnik njihove pune stipendije koju je dobio na temelju svojih međunarodnih uspjeha.

Uz predsjednika Mesića bili su savjetnik predsjednika za znanost i obrazovanje Esad Prohić i tajnik za odnose s javnošću Siniša Jagodić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara