Predsjednik Mesić u brodsko-posavskoj županiji

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić sa suradnicima boravi danas u radnom posjetu Brodskoposavskoj županiji.

U brodskoj Općoj bolnici "Dr. Josipa Benčevića" predsjednik Mesić je nazočio otvorenju Invazivnoga kardiološkog laboratorija, u opremanje kojeg je uloženo tri milijuna kuna.

"To je prvi takav laboratorij u Slavoniji, na području s najvećim brojem kardiovaskularnih bolesnika", kazao je otvarajući laboratorij ministar zdravstva Andro Vlahušić. Još važnijim je ocijenio nedavno potpisivanje ugovora o gradnji poliklinike u Slavonskom Brodu, u koju će biti uloženo 80 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U zgradi Županijske uprave u Brodu sa županijskim dužnosnicima predsjednik Mesić je istaknuo da Hrvatska treba više proizvoditi za izvoz. Govoreći o važnosti ulaska Hrvatske u EU, kazao je kako se "Europa mora udružiti, jer to je njezina sudbina, udružiti sve potencijale kako bi bila ravnopravan partner Americi".

Župan Mato Dorić i predsjednik Županijske skupštine Mato Gavran razgovarali su s gostima o nastojanjima u oporavku županijskog gospodarstva. Župan Dorić je kazao kako je poduzetničkim zajmovima otvoreno i sačuvano po 600 radnih mjesta.

Posjet Slavonskom Brodu Mesić je nastavio odlaskom u tvornicu "Đuro Đaković", a popodne će u Novoj Gradiški razgovarati s gradskim dužnosnicima i gospodarstvenicima, a susrest će se i s građanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara