predsjednik mesić u karlovcu o obnovi gradske jezgre

Predsjednik Stjepan Mesić za današnjeg posjeta gradu Karlovcu izviješćen je među ostalim i o projektu obnove stare gradske jezgre te obišao vojarnu ´Fran Krsto Frankopan´ u kojoj je sjedište Vojne policije.

´Karlovac očekuje snažan razvoj kad se dovrši cesta koja će ga još bolje povezati s morem. Grad na raskrižju važnih prometnica i autoceste doživjet će nešto što u svojoj povijesti nije doživio, a pri tomu je važno da ne bude stihije i improvizacija i da obnova bude stručna´, rekao je predsjednik Mesić.

Upitan kako predsjednikov Ured i on osobno mogu tomu pripomoći, odgovorio je kako drži da sve objekte nebitne za Hrvatsku vojsku treba ustupiti gradu na upravljanje ili komercijaliziraju. To nije slučaj samo u Karlovcu nego u cijeloj državi pa i na obali gdje su se takvi objekti već mogli komercijalizirati i tako povećati turistički smještaj, izjavio je Mesić. Najavio je kako očekuje da će se to brzo riješiti i u Hrvatskoj i u Karlovcu te da će se zauzimati da se taj posao obavi što prije.

Predsjednik Mesić te ministri Antun Vujić i Radimir Čačić nazočili su danas u Gradskoj vijećnici i raspravi o obnovi stare gradske jezgre - povijesne Zvijezde. Domaćini su rekli da bi staru zgradu vojarne ´Frankopan´ valjalo prenamijeniti u veleučilište pa bi u taj dio grada došlo tisuću i više mladih ljudi, Zvijezda bi oživjela i novim poduzetničkim sadržajima, ugostiteljskim i drugim uslugama.

Ministar Čačić procijenio je da je za obnovu vojarne potrebno 30 do 40 milijuna kuna. To je, bez obzira na to što je Karlovac, kako je rekao, bogat grad dobre gospodarske osnove, previše da bi se moglo financirati iz gradskog proračuna.

Gosti su obišli i gradilište s 28 stanova POS-a, koji bi po Čačićevim riječima trebali biti useljivi u srpnju.

Predsjednik Mesić je obišao i gradilište novog hotela Park na rijeci Korani, koji bi trebao biti završen također u srpnju, a Mesić je prihvatio prijedlog da bude među prvim gostima.

U Centru za radnu terapiju i rehabilitaciju psihotičnih bolesnika ´Nada´, u kojem su smještena 192 bolesnika iz cijele Hrvatske, vlasnicu Korneliju Videc Mesić je pohvalio riječima da nikada nije vidio tako visok standard u sličnim ustanovama. Predložio joj je da ustraje u proširenju prostora, jer je potreba za takvim smještajem u Hrvatskoj velika.

Gosti su obišli i Karlovačku mljekaru Kim, a vodstvo ih je izvijestilo da Mljekara još nije sanirana od razdoblja kad je Kim opterećen založnim zajmovima za Kutlinu Globus grupu.

Predsjednikov posjet gradu Karlovcu završio je obilaskom Doma za odgoj djece i mladeži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara