Predsjednik Mesić u Orahovici pustio u pogon dva proizvodna pogona

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić danas je u Orahovici u Virovitičkopodravskoj županiji otvorio pogon za proizvodnju marmelade u Zadruzi "Eurovoće" i novu Tvornicu za proizvodnju keramičkih pločica za vanjska oblaganja bazenskih, industrijskih i elemenata za stubišta, sagrađenu u kompleksu Keramičke industrije KIO Orahovica.

Nova tvornica za proizvodnju ekstrudiranih keramičkih pločica za vanjska oblaganja vrijedna je osam milijuna eura. Uz vlastita sredstva, Keramička industrija Orahovica uložila je i novac iz kredita HBOR-a i Fonda za regionalni razvoj i zapošljavanje. Dnevno će se u njoj proizvoditi oko 3000 četvornih metara podnih i pločica za vanjska oblaganja a, kako je naglasio predsjednik uprave KIO Orahovica Darko Krmpotić, u njoj će posao naći 40 novih visokoobrazovanih djelatnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi pogon za proizvodnju marmelade u Zadruzi "Eurovoće" vrijedan je 175 tisuća eura. Ove se godine u tom pogonu planira proizvesti tisuću tona marmelade koja će uglavnom biti plasirana na tržišta zapadne Europe. Zadruga "Eurovoće" članica je Grupacije "Trgocentar Virovitica" i u prvoj je godini ostvarila promet od približno 16 milijuna kuna koji ove godine planira povećati na 36 milijuna kuna.

"Ovo je primjer kako se pomoću najviše tehnologije, korištenjem domaće sirovine, ali i domaće pameti, mogu stvoriti uvjeti za dobro poslovanje, zapošljavanje novih radnika i, što je najvažnije, za izvoz naših proizvoda. Hrvatska, nažalost, donedavno nije bila izvozno orijentirana, a može imati uspjeha samo ako proizvodi i ako izvozi", izjavio je predsjednik Mesić nakon što je u rad pustio nove orahovačke gospodarske kapacitete.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara