Predsjednik organizacije "Srbi za pravdu i demokraciju": Hrvatska vlada želi zastrašiti Srbe

GOVOREĆI o slučaju kapetana Dragana Đorđe Bubalo, predsjednik organizacije "Srbi za pravdu i demokraciju" iz Australije kazao je kako njime hrvatska vlada želi zastrašiti Srbe i odvratiti prognane od povratka u Hrvatsku.

"Kapetan Dragan leži u sidnejskom zatvoru skoro godinu dana, a nakon optužnice hrvatske Vlade nastale na osnovu nedokazanih i izmišljenih ratnih zločina.Država Australija je po međunarodnim sporazumima dužna isporučiti bilo koga u bilo koju državu, ako je za tom osobom raspisana Interpolova tjeralica, bez prava ocjenjivana navoda optužbi." - rekao je Bubalo za srpski Glas javnosti.

"Odvjetnici i obrana kapetana Dragana dokazuju ono što mi znamo: ako Vasiljković bude izručen, u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje zato što je Srbin po rođenju i tijekom rata je Hrvatskoj zadao mnogo muke. Ako sud odluči o izručenju, ovo ne bi bio jedini slučaj." - dodao je pojašnjavajući kako se, prema podacima kojima raspolaže Savo Štrbac i "Veritas", u Australiji nalazi više od 300 Srba koji bi mogli doživjeti istu sudbinu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara