Predsjednik Sabora primio voditelja regionalnoga izaslanstva ICRC-a

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u utorak voditelja regionalnog izaslanstva Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) za srednju Europu Patricka Zahna, priopćio je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora.

Predsjednik Šeks izrazio je iskrenu zahvalnost Međunarodnom odboru Crvenoga križa za aktivan angažman i bavljenje posljedicama rata u Hrvatskoj od 1991. godine do danas, posebice na području traženja nestalih osoba, ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku je pohvaljena vrlo uspješna suradnja ICRC-a i hrvatskoga Crvenog križa u provedbi programa za podizanje svijesti hrvatskih građana o opasnosti od mina i drugih eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata.

Pozitivnom je ocijenjena i namjera regionalnoga izaslanstva ICRC-a da uspostavi široku mrežu kontakata s vladama, akademskim krugovima, civilnim društvom i medijima u srednjoj Europi, kako bi se u regiji osigurala učinkovita primjena normi međunarodnoga humanitarnog prava.

Voditelj regionalnoga izaslanstva ICRC-a za srednju Europu naglasio je da je s hrvatskim institucijama ostvarena vrlo plodna suradnja, poglavito u rasvjetljavanju sudbina nestalih osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara