Predsjednik SCG Marović spreman ispričati se građanima BiH

PREDSJEDNIK državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović spreman je ispričati se građanima Bosne i Hercegovine tijekom svojeg sutrašnjeg prvog službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

"Spreman sam se ispričati građanima Bosne i Hercegovine i ako bude prilike to ću i učiniti. Volio bih da to ne bude osobna isprika", kazao je predsjednik Marović beogradskom dnevniku "Danas". On je dodao da bi "isto trebali učiniti i dužnosnici u Sarajevu ili Zagrebu", jer "zlo pripada mnogim stranama", a "treba osloboditi narode težine i odgovornosti koju na svojim leđima za svoja djela trebaju ponijeti pojedinci".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Marović se u izjavi za "Danas" osvrnuo i na problem izručenja državljana Srbije i Crne Gore optuženih pred Haškim sudom: "Ne mislim da treba izručivati bilo koga i toga se bojim, jer je ovaj narod veoma ponosan i teško doživljava mnoge stvari. Ali državnici moraju preuzeti dio odgovornosti i kazati da je to nepravedeno, bolno, neravnopravno, ali da je to, nažalost, nešto na šta nas obavezuje Zakon o suradnji s Haaškim tribunalom koji smo mi usvojili".

"U svakoj zemlji postoji zakon, a ako se nešto ne može riješiti diplomatski, sporazumom u kući ili s Haškim tribunalom, onda se konačno mora suočiti s realnošću da onda vrijede prisilne norme. Mislim da je najbolje kada svatko shvati svoju odgovornost. Ne želim nikakvo zlo ni Mladiću, niti Karadžiću ili Šljivančaninu, ali još više ne želim zlo Srbiji ili Crnoj Gori", rekao je predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara