Predsjednik SiCG tražit će aboliciju osuđenog pilota Emira Šišića?

PREDSJEDNIK Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, koji danas i sutra boravi u službenom posjetu Vatikanu i Italiji, zatražit će od talijanskog predsjednika Carla Azeglia Ciampia i premijera Silvija Berlusconija da aboliraju osuđenog pilota bivše JNA Emira Šišića, tvrde današnje "Večernje novosti" pozivajući se na "obaviještene izvore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O pilotu Emiru Šišiću, kojega je talijanski sud nedavno osudio na doživotni zatvor zbog rušenja helikoptera EZ, u kojem je poginulo pet članova međunarodne mirovne misije u vrijeme rata u Hrvatskoj, razgovaralo se i na posljednjoj sjednici Savjeta ministara, vlade državne zajednice, tvrdi izvor tog lista. "Večenje novine" pišu da je odlučeno da se "na svaki mogući način" pomogne Šišiću, uključujući i pomoć od 200.000 eura za pravnu pomoć, kao i pokretanje inicijative za njegovo oslobađanje tijekom Marovićevog posjeta Italiji.

Šišić je uhićen 2001. godine na srpsko-mađarskoj granici, a iz Mađarske je - usprkos tome što su ga tražile i hrvatske vlasti - izručen Italiji, s obzirom da su većina poginulih u helikopteru EZ bili talijanski državljani. Šišić je nedavno na sudu u Rimu osuđen na doživotnu kaznu zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara