Predsjednik stranke umirovljenika Vladimir Jordan bio je član HDZ-a

IAKO je Vladimir Jordan prvo demantirao kuloarske glasine da je bio član HDZ-a, ustvrdivši da nikad nije potpisao pristupnicu toj stranci, ipak je priznao je 1991. godine bio upisan u članstvo HDZ-a.

Prema popisu stranačkih članova, do kojeg je Novi list došao iz tehničke službe zagrebačkog ogranka HDZ-a, Jordan je u stranačko članstvo zaveden pod rednim brojem 674 u jednoj od HDZ-ovih podružnica u zagrebačkoj Dubravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Okolnosti mog učlanjenja u HDZ su ovakve: 1991. godine bio sam direktor Rukometnog kluba Trešnjevka i svoje prijatelje sam neprestano nagovarao da postanu članovi kluba, a jedan od njih mi je rekao – ako se ti učlaniš u HDZ, i ja ću se učlaniti u klub. Kako smo bili u veselom raspoloženju, rekao sam da nema problema, da ćemo se svi, cijelo društvo učlaniti u HDZ. Potpisao sam pristupnicu, ali nikad nisam platio članarinu, niti sam ikad sudjelovao u bilo kakvim aktivnostima HDZ-a” - rekao je Jordan za Novi list.
Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček izjavio je kako je nemoguće da je Jordan član HDZ-a, jer tada ne bi mogao biti član neke druge stranke. Maček pretpostavlja da je Jordan izbrisan iz stranke.

Jordan je u razgovoru s novinarima jednog tjednika potvrdio kako je Tuđmanovoj stranci početkom 90-tih ponudio svije profesionalne usluge, ali, prenosi Novi list, u HDZ-u nisu bili zainteresirani za suradnju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara