Predsjednik Ustavnog suda BiH osumnjičen za primanje mita od "Lijanovića"

PREDSJEDNIK Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić saslušan je u srijedu pred tužiteljem Odjela za borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala te korupcije Matsom Mattsonom koji vodi istragu u slučaju tvrtke "Lijanovići", osumnjičene da je koristeći političke veze izbjegla plaćanje višemilijunskih carinskih pristojbi i poreza na meso uvezeno radi daljnje prerade.

Mato Tadić pod sumnjom je da je primio mito od "Lijanovića" kako bi pomogao prikrivanju ove afere a istraga ga zbog toga tretira kao potencijalnog člana "zločinačke organizacije" s kojom tužiteljstvo povezuje još dva suca Vrhovnog suda Federacije BiH kao i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tadićev odvjetnik Nikica Gržić izjavio je novinarima u Sarajevu da je njegov branjenik odbacio sve optužbe tužitelja Mattsona smatrajući ih apsurdnim.

Gržić je dodao da se Tadića sada tereti da je od "Lijanovića" primio mito u iznosu od 200 tisuća eura.

Sumnje Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koji djeluje pri Tužiteljstvu BiH i vode ga strani tužitelji ranije je odbacio i Dragan Čović kao i vlasnici tvrtke "Lijanovići".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara