PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A BIH POZVALO OSTALE POLITIČKE STRANKE NA DIJALOG O PREUSTROJU DRŽAVE

Predsjedništvo HDZa Bosne i Hercegovine pozvalo je ostale političke stranke iz zemlje na dijalog o preustroju države nakon krize koja je u republici Srpskoj nastala zbog smjene gotovo 60 srpskih političara.

"Neprijam BiH u Partnerstvo za mir i kriza u funkcioniranju vlasti Republike Srpske i države, pokazali su potrebu otvaranja novog kruga političkih pregovora o ustavnim promjenama u državi koji bi vodili jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda", rekao je u izjavi za Hinu glasnogovornik HDZ-a BiH Pero Pavlović.

Prema njegovim riječima, čelništvo HDZ-a je na sjednici održanoj u mjestu Ravnom na jugu Hercegovine naglasilo kako se nada da kriza u Republici Srpskoj neće destabilizirati stanje u središnjim državnim institucijama i Federaciji BiH.

Visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio je gotovo cijelo čelništvo Srpske demokratske stranke i čelnike Republike Srpske nakon što BiH u Istanbulu nije pozvana u NATO-ovo Partnerstvo za mir jer nije uhićen najtraženiji haški optuženik Radovan Karadžić.

(Hina) xzkre ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara