Predsjedništvo HDZ-a danas opet sastanči, hoće li i Hasanbegović ući u izbornu utrku?

Predsjedništvo HDZ-a danas opet sastanči, hoće li i Hasanbegović ući u izbornu utrku?

Foto: FAH

DANAS u 15 sati ponovo se sastaje Predsjedništvo HDZ-a, a glavna tema sasvim sigurno će biti skorašnji unutarstranački izbori za predsjednika stranke. Nakon odlaska Tomislava Karamarka fotelja čelnog čovjeka stranke je ostala prazna, a kandidata za to mjesto, kako se čini, neće nedostajati.

Stranački izbori u HDZ-u održavaju se 17. srpnja pa je očito da je pred HDZ-ovcima kratka ali intenzivna kampanja koja bi mogla postati i prilično oštra, pogotovo ako se uključi veći broj kandidata, a što se najavljuje.

Jedan od glavnih favorita svakako je HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković koji slovi kao predstavnik umjerene, centrističke struje u HDZ-u. No, u posljednje vrijeme sve su glasnije najave o mogućoj kandidaturi kontroverznog Hasanbegovića.

Tehnički ministar kulture već je duže vrijeme na meti velikog dijela javnosti zbog njegovih spornih stajališta o antifašizmu i Drugom svjetskom ratu. Zbog svoji kontroverznih stavova on je zadobio simpatije ekstremne desnice i nacionalistički orijentiranog dijela društva. Iako su brojni međunarodni mediji, kao i brojni uglednici, upozoravali na Hasanbegovićevu sklonost revizionizmu, to nije smetalo članovima HDZ-a da mu na općem saboru stranke daju najviše glasova u izborima za potpredsjednika stranke, bez obzira što je relativno nedavno bio potpuni politički anonimus.

Upravo je ta podrška koju je Hasanbegović dobio na saboru stranke jasan znak njegovim pristašama kako bi on kao kandidat mogao konkurirati Plenkoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara