Predsjedništvo HDZ-a prihvatilo povratak Ive Baice u stranku

PREDSJEDNIŠTVO HDZa danas je na sjednici u Dvoru na Uni prihvatilo povratak saborskog zastupnika Ive Baice iz Hrvatskog blokapokreta za modernu Hrvatsku u HDZ, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo nakon sjednice predsjednik HDZa Ivo Sanader.

Predsjedništvo HDZ-a pozvalo je i druge članove koji su, kako je rekao Sanader, izmanipulirani iz ovih ili onih razloga, ali ne i zbog političkog neslaganja s programom HDZ-a, napustili stranku, da se, ako to žele, vrate u HDZ.

Sanader je istaknuo da je povratak saborskog zastupnika Baice još jedna potvrda demokratičnosti HDZ-a i da je on došao u trenutku sve većeg ugleda i popularnosti stranke. Napomenuo je da je danas u Vukovaru organiziran svečani prijem u stranku dvadesetak uglednih građana iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, koji su u HDZ-u ´prepoznali stranku koja može riješiti probleme u tim sredinama, te odgovorno voditi državnu politiku´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o današnjoj sjednici Predsjedništva u Dvoru, posebice je naglasio da je HDZ u protekla tri tjedna pokazao da je odgovorna stranka kojoj nije cilj prikupljanje dnevnih političkih bodova nego istinski razvoj hrvatskog društva i demokracije. Pozdravio je, u ime HDZ-a, donošenje Rezolucije o pristupanju Europskoj uniji, ocijenivši da konsenzus svih parlamentarnih stranaka oko tog dokumenta predstavlja nadstranačku simboliku i poruka je da u Hrvatskoj postoji snažna opredijeljenost za ulazak u EU, kao i da Hrvatska zaslužuje da u EU uđe po individualnom načelu, a ne kao ´talac stanja u regiji´.

Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo je i o stanju u Dvoru i na ostalim područjima od posebne državne skrbi. Rečeno je kako ta stranka preuzima obavezu da se nakon parlamentarnih izbora, na kojima su uvjereni da će s još nekoliko stranaka pobijediti, donese novi zakon o područjima od posebne državne skrbi. Istaknuli su da će tada država imati obavezu da stalno pomaže u ratu stradalim područjima, kao što je područje Dvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara