Predsjedništvo HSS-a: Upis poljoprivrednika uspješniji od očekivanog

PREDSJEDNIŠRVO HSS-a ocijenilo je večeras kako je upisom više od 130.000 poljoprivrednika u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava taj posao završen uspješnije nego se očekivalo.


Taj posao, kaže glavni tajnik HSS-a Stanko Grčić, posebno je bio uspješan u županijama s HSS-ovim županima na vlasti, koji su uspjeli potaknuti djelatnike u županijskim upravama i na nižim razinama.

Točnije, riječ je o Bjelovarsko-bilogorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Koprivničko-križevačkoj i Zagrebačkoj županiji.

Upis u Poljoprivredni upisnik počeo je 1. prosinca i završio 31. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HSS-ovci su večeras za zatvorenim vrata zaključili da treba ubrzati privatizaciju poljoprivredne zemlje i vidjeti što može učiniti resorno ministarstvo, odnosno Vlada.

HSS-ovci žele, kaže Grčić, da se velik dio privatizacije obavi u veljači kako bi poljoprivrednici spremni dočekali početak proljetnih radova.

Predsjedništvo HSS-a analiziralo je i rezultate istraživanja javnog mišljenja koje za njih već duže vrijeme obavlja jedna agencija. Po najnovijim rezultatima HSS-ovcima bi svoj glas u prosjeku dalo oko 12 posto birača, a u nekim hrvatskim krajevima taj se postotak penje i na 18 pa i 20 posto, rekao je glavni tajnik HSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara