Predsjedništvo LS-a jednoglasno poduprlo Mesićevu kandidaturu

NOVOIZABRANO Predsjedništvo LS-a jednoglasno je odlučilo poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića za još jedan predsjednički mandat te će u tom smislu stranka i djelovati u predsjedničkoj kampanji, rekao je danas predsjednik LS-a Zlatko Benašić.

"Izuzetno je važno da Stjepan Mesić i dalje bude predsjednik Hrvatske", izjavio je Benašić na konferenciji za novinare.

Naglasio je da nedavno izabranih 15 članova Predsjedništva LS-a podupire oporbenu inicijativu da se u Hrvatskom saboru izglasa nepovjerenje ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu. U tom smislu, dodao je, dvojici LS-ovih saborskih zastupnika Ivi Bancu i Zlatku Kramariću poručeno je da dignu ruke za Žužulovu smjenu.

Predsjedništvo stranke imenovalo je tročlani tim za pregovore o suradnji i mogućem udruživanju s drugim strankama prije svih s HNS-om i Librom, ali i HSLS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Benašić je kazao da je LS i dalje za ujedinjenje s programski bliskim strankama, da će nastaviti s razgovorima, ali da pritom treba respektirati rejting pojedinih stranaka, brojnost njihova članstva.

"Ujedinjenje može biti samo na ravnopravnim temeljima", ustvrdio je, dodavši da ako ujedinjenje ne bude bilo moguće provesti, uvijek preostaju razgovori o koalicijskoj suradnji u pojedinim lokalnim sredinama.

Što se tiče pregovora s HSLS-om, Benašić je rekao da iz te stranke dolaze "povoljne vibracije", ali da je u ovom trenutku teško reći kakav će biti konačni rezultat pregovora između dvije stranke oko moguće suradnje.

Predsjedništvo LS-a poduzelo je više mjera na daljnjem jačanju i širenju LS-a, čije se članstvo, tvrdi Benašić, sve više povećava nakon izbornog Sabora stranke.

Donijeto je više zaključaka oko stranačkih priprema za lokalne izbore, pri čemu LS-ovcima optimizam ulijevaju rezultati nedavnih lokalnih izbora u Orahovici, na kojima je LS, ističe predsjednik stranke, dobio 28 posto glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara