Predstava "Regine" na turneji po Kalabriji

ANSAMBL Talijanske drame s predstavom "Regine"/"Kraljice", Giacoma Carbonea, u režiji Nina Mangana, od 20. do 24. ožujka nastupat će na turneji po talijanskoj Kalabriji, priopćila je danas Služba za propagandu riječkoga HNK Ivana pl. Zajca.

Prva će predstava biti izvedena u gradu Cotronei, a zatim dan za danom, u gradovima Serra San Bruno, Crotone, Serravalle i Cantazaro.

Praizvedbe predstave održana je u Bujama 15. studenoga 2002. te zatim osam repriza po Istri i Sloveniji,

Riječka premijera na programu je HNK Ivana pl. Zajca 26. ožujka, a repriza 27. ožujka, u povodu Međunarodnoga dana kazališta.

"Regine" će 28. ožujka biti izvedene u zagrebačkom Teatru andTD u sklopu Dana talijanskog kazališta, koje organiziraju Hrvatski centar ITI-Unesco, Talijanski kulturni institut u Zagrebu i Grad Zagreb.

Tom će prigodom gostovati i nekoliko kazališnih ansambala iz Milana i Torina te biti održan okrugli stol o talijanskom kazalištu.

Zbog spriječenosti glumca Stefana Ambrogija, ulogu Inspektora (Ispettore) tumačit će ravnatelj Talijanske drame Sandro Damiani, koji će se na scenu vratiti nakon 20 godina.

U ostalim će ulogama nastupiti Ivana Bruk, Marina Saraceno, Laura Pugliese, Florens Fanciulli, Marcellina Ruocco, Toni Plešić, Denis Brižić, Pio Cisternino, Predrag Sikimić i Maria Milasi.

Predstava je ostvarena u koprodukciji s Teatrom Stabile iz Kalabrije, a autor Carbone za tekst "Regine" dobio je 1998. međunarodnu nagradu "Ennio Flaiano".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara