Predstavljen hrvatski prijevod brošure "Što? Ja? Rasist?"

UJEDINJENA Europa počiva na univerzalnim vrijednostima, a prije svega na toleranciji, istaknuto je u utorak u Europskom domu u Zagrebu na predstavljanju hrvatskog prijevoda brošure ´Što? Ja? Rasist?´.

Brošura ´Što? Ja? Rasist?´, u obliku stripa, izdana je u zajedničkoj suradnji Europskog doma Zagreb i izaslanstva Europske komisije u RH, a preveli su je, uz pomoć svojih profesora, učenici IV Gimnazije u Zagrebu.

Ujedinjena Europa počiva na svojim univerzalnim vrijednostima, prije svega toleranciji, a ´Hrvatska koja je prije nekoliko dana aplicirala za članstvo u Europskoj uniji ulaskom u Uniju morat će i prihvatiti europske vrijednosti kao svoje´, kazao je šef izaslanstva Europske komisije u RH Jacques Wunenburger, ističući važnost činjenice da su upravo mladi ljudi u Hrvatskoj ostvarili ovaj projekt.

Wunenburger je rekao da će se ova brošura koristiti u školama kako bi se promovirala tolerancija.


´Ova edicija razmatra jedan od najtežih problema među narodima i pojedincima - netrpeljivost prema drugome samo zato što taj netko pripada manjinskoj skupini´, kazao je hrvatski ministar za europske integracije Neven Mimica.

´Kultura tolerancije dio je vrijednosne arhitekture ujedinjene Europe´ kojoj teži i Hrvatska, zaključio je Mimica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara