Predstavljen nacrt programa "Riječke ljetne noći 2005."

INTENDANTICA riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac predstavila je danas nacrt programa 2. festivala "Riječke ljetne noći" za 2005.

Središnje mjesto u programu zauzima praizvedba opere W. A. Mozarta "Cosi fan tutte" u režiji Krešimira Dolenčića, u kojoj će po najavi nastupiti Tomislav Mužek i Giorgio Surian.

Hrvatska drama HNK premijerno će izvesti "Mirise, zlato i tamjan" Slobodana Novaka u režiji Vinka Brešana. U koprodukciji s Ohridskim ljetom iz Makedonije, kazalištima "Ex ponto" i "Mini teatar" iz Ljubljane te Francuskim institutom iz Pariza bit će izvedena "Pjesma nad pjesmama" Bernarda-Marie Koltesa u režiji Ivice Buljana.

Talijanska drama izvest će "Zente Refada (Skorojevići)" Giacinta Galline u koprodukciji s kazalištem "La contrada" iz Trsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječka filharmonija izvest će "Carminu Buranu" Carla Orffa, a Balet HNK "Ljubav i samoću" koreografa i portugalskog redatelja Gagika Ismailiana.

Na otvorenju festivala trebala bi nastupiti australska kazališna skupina predvođena glasovitim redateljem Rodericom Poolom s uličnom predstavom "Čudnovato voće" ili njemačka kazališna skupina s predstavom "Plavi čovjek".

Zagrebački HNK izvest će balet "Romeo i Julija" S. Prokofjeva i musical "West side story", a madžarsko kazalište Joszefa Katona predstavu "Sfere".

Konačan program, navela je intendantica Gotovac, ovisi o potvrdama umjetnika koji gostuju, ali i o novcu. Izrazila je nadu da će ove godine festival novčano pomoći i Ministarstvo kulture.

Gotovo sav program opet će biti izveden na otvorenome, na riječkim ulicama, trgovima i u napuštenim industrijskim zgradama propalih riječkih tvornica. Festival bi trebao početi potkraj lipnja 2005. i potrajati mjesec dana, a osim HNK organiziraju ga grad i riječka Turistička zajednica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara