Predstavljen novi načelnik Splitsko-dalmatinske policijske uprave Željko Ajduk

RAVNATELJ policije Ranko Ostojić predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu novog načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Željka Ajduka.

Ostojić je izjavio da još mora pribaviti mišljenje Županijske skupštine kako bi Ajduka mogao predložiti ministru, no, kako je rekao, on će već od danas obavlja sve poslove načelnika u drugoj po veličini policijskoj upravi u Hrvatskoj

Kako je kazao Ostojić, riječ je o mladom policijskom djelatniku, čiji su rezultati rada u Policijskoj postaji u Imotskom i prije toga u kriminalističkoj policiji u Zagrebu bili presudni za njegovo imenovanje. Očekujem da će i na novoj dužnosti zadržati visok stupanj sigurnosti na području djelovanja PU-a, posebice u turističkoj sezoni, te da će nastaviti uspješnu provedbu projekta policije u zajednici, istaknuo je.

Novi načelnik je, zahvalivši na povjerenju, istaknuo kako će zahtijevati rad i disciplinu. "Nakon uvida u stanje u Upravi moći ću govoriti o nekim promjenama. Nagađanja u medijima kako će većina sadašnjih načelnika biti smijenjena nisu točna, kao ni podatak da će na njihovo mjesto doći ljudi iz Imotskog. No nekih će smjena zasigurno biti", kazao je Ajduk.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Ajduk rođen je 1964. u Imotskom, diplomirani je agronom, a u Ministarstvu unutarnjih poslova radi od 1994. Radio je kao policijski službenik u Policijskoj postaji Trnje u Zagrebu, a do kraja 1998. u sjedištu MUP-a kao službenik Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala. U srpnju 2000. imenovan je načelnikom Policijske postaje u Imotskom. Sudionik je Domovinskog rata i nositelj medalje "Oluja".

U ožujku ove godine ministar Šime Lučin opozvao je načelnika PU-a Serđana Guština, a na njegovo mjesto imenovao Gorana Lokasa. Nedugo nakon imenovanja i preuzimanja dužnosti Lokas je umro od posljedica moždanog udara.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara