Predstavljen Samsung Galaxy Nexus - prvi uređaj na novom Androidovom operacijskom sustavu

Predstavljen Samsung Galaxy Nexus - prvi uređaj na novom Androidovom operacijskom sustavu

Foto: AFP

SAMSUNG i GOOGLE sinoć su u Hong Kongu predstavili novi smartphone Galaxy Nexus i pritom ponudili i prvi pogled na novi Android 4.0 operacijski sistem, poznatiji kao Ice Cream Sandwich.

Galaxy Nexus mjesecima se najavljivao pod imenom Nexus Prime, ali sam naziv na kraju je manje bitan, a važnije je da ispunjava sve standarde postavljene od strane boljih smartphoneova na tržištu. Kao jedina zamjerka navodi se kamera od pet megapixela, dok je većina boljih smartphoneova već prešla na one od osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galaxy Nexus neće imati nikakve vidljive tipke na ekranu ili uređaju, već će se one pojavljivati i nestajati kada ih operacijski sistem ili neka aplikacija trebaju, što je odlika novog Android Ice Cream Sandwich operacijskog sistema.

Osim tog Ice Cream Sandwich donosi i novi font zvan Roboto, dizajniran isključivo zbog jasnoće i lijepog izgleda na tabletima i smartphoneovima. Android je napokon uveo i mogućnost snimanja screenshota te još niz novosti, o kojima ćemo zacijelo mnogo čuti u narednim tjednima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara