Predstavljena knjiga Bogdana Maleševića "Za sjedinjenu kršćansku Europu - sedam europskih apostolskih putovanja" i novi broj časopisa "Zlatno pero"

Zagrebački nakladnik Grafok predstavio je večeras u knjižnici "Bogdan Ogrizović" u Zagrebu knjigu Bogdana Maleševića "Za sjedinjenu Europu sedam europskih apostolskih putovanja" i novi broj časopisa "Zlatno pero".

O knjizi su govorili mons. Ivan Šešo, Bogdan Malešević i ekonomist Marko Francisković, a dijelove iz knjige je čitao je glumac Rene Medvešek.

Knjiga izlazi u vrijeme kad se deset novih zemalja pridružuje Europskoj uniji, rekao je Šešo i dodao kako se sada u Europi prvi put sastaju svi važni kršćanski molitveni pokreti.

Malešević svojom knjigom proročki zastupa ono što najoštroumniji duhovi Europe zamjećuju, a napose Sveti Otac, koji je ovih dana proglasio blaženim Roberta Schumanna - jednoga od trojice utemeljitelja nove Europe, rekao je Šešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Knjiga "Za sjedinjenu kršćansku Europu" (407 strana) donosi reportaže s autorovih hodočašća bilježenih esejističkim zapisima. Knjiga je podijeljena na sedam putovanja na koje se uputio autor-hodočasnik: u Rim, u Pariz, u Kijev i Moskvu, u Njemačku i Švicarsku, u Ukrajinu, opet u Švicarsku i Njemačku, te u Amsterdam.

O 25. broju časopisa "Zlatno pero", čiji je glavni urednik Bogdan Malešević, govorio je Marko Francisković. Francisković u ovom broju piše o kultu Haaškoga suda za ratne zločine.

Bogdan Malešević je zagrebački publicist i novinar. Objavio je više knjiga, a među njima "Rimski dnevnik" i "Međugorje - iz tame u svjetlo".

(Hina) xmk yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara