Predstavljena knjiga "Čuvari Vukovara" Petra Brozovića

U VUKOVARSKOM Gradskom muzeju večeras je održana promocija knjige "Čuvari Vukovara" novinara Petra Brozovića.

U četrdeset i jednoj priči u dva sveska, na 711 stranica, autor o ratnim danima govori kroz svoja i sjećanja svojih sugrađana Vukovaraca.

Knjiga je objavljena u nakladi Tiska Pauka, Cerna, a suizdavač je Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora.

"Ovom knjigom želim sačuvati dio povijesti hrvatskog Vukovara jer tako se pokušavam oduprijeti onima koji naniješe toliko zla i patnje. Samo čovjek čuva i poštuje svoj grad, svoj dom", rekao je Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta knjiga nije savršena, a nije ni završena. "Pisat će je i drugi svjedoci Vukovara, a možda će jednoga dana poželjeti nešto reći i naša djeca", istaknuo je.

O knjizi je govorila i Antonija Kukuljica, pročelnica Odjela društvenih djelatnosti u vukovaskoj Gradskoj upravi. Istaknula je kako će pokraj već 275 djela o Domovinskom ratu i ta knjiga naći svoje mjesto na polici vukovarske Gradske knjižnice.

Nekoliko tekstova iz knjige "Čuvari Vukovara" pročitali su učenici vukovarske Gimnazije.

Promociji su bili nazočni i čelnici grada Vukovara, te nekoliko suradnika koji su svojim svjedočenjem o Domovinskom ratu u Vukovaru pomogli autoru pri pisanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara